Évek óta nem használunk "zacskós" spagetti-szószokat. Mindig friss alapanyagokból készítjük ezeket az ételeket is, lehetőleg friss zöldfűszerekkel. Így a legfinomabb, és alig tart tovább, mint zacskós mostohatestvérük elkészítése.
A csirkés spagetti az "alapértelmezett" paradicsomos-olívás spagettink továbbfejlesztett változata.
Hozzávalók (4):
- 1 csirkemell
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 közepes paradicsom
- 4 ek paradicsompüré
- olívaolaj
- só, kevés cukor
- kakukkfű, bazsalikom
- fél marék karikára vágott olívabogyó
- 500 spagetti
- parmezán
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzátesszük a szintén apró kockára vágott csirkemellet, majd a felszeletelt fokhagymát, kockára vágott friss paradicsomot, paradicsompürét, fokhagymát és a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk. Én egy kevés cukorral szeretem, de ez ízlés dolga. Legutoljára kerül bele az olívabogyó. Fedő alatt puhára pároljuk.
Spagettivel és parmezánnal tálaljuk.