Férjem Márton-napi előétele.
Hozzávalók (8):
- egy kisebb libamáj
- libaháj vagy zsír
- tej
Lilahagyma-lekvár:
- 4 fej lilahagyma
- ecet
- fehérbor
- só, bors
- olaj, 2 ek cukor
Libamáj elkészítése:
A libamájat és hájat egészben beletesszük egy fazékba, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg egy tűvel megbökve nem távozik belőle véres folyadék.
Lilahagyma-lekvár elkészítése:
2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk egy kevés olajon. Hozzátesszük a félkarikára vágott lilahagymát, és felöntjük fehérborral. Fél deci 10%-os ecetet is teszünk hozz. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ha szükséges időnként felöntjük vízzel.
A libamájat és a lilahagyma-lekvárt piritóssal tálaljuk előételként.