Kitűnő fogás egy pénteki gulyás vagy halászlé után.
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom héja és egy kevés citromlé
- pici só
- 250 g cérnametélt
- 5 dkg vaj
- 6 réteslap
- aki szereti, mazsola
- egy kevés olaj
Elkészítés:
Kifőzzük a cérnametéltet "al dente", azaz nem túl puhára, és még forrón beletesszük a vajat, összekeverjük. A túrót összekeverjük a cukorral, tojássárgájával, tejföllel, pici sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal- és lével és a mazsolával. Ezután óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cérnametéltet, majd legvégén a felvert tojásfehérjét.
Egy kisebb (kb. 30x20 cm), magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a rétegenként megolajozott réteslapok felét (azaz 3 lapot). Ha nem akkora, mint a tepsink, vágjuk méretre, vagy hajtsuk össze! Erre jöhet a túrós massza, majd a másik 3 réteslap szintén megolajozva rétegenként. A tetejét olajjal és tojással vagy telföllel kenjük be. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 45 perc alatt. Ne használjunk légkeveréses üzemmódot, mert akkor túl hamar sül meg a tetején a réteslap.
Málnaszörppel megbolondítva is kitűnő!
Jó étvágyat!