Gyakorlatilag bármilyen olasz tésztával kitűnő ez a friss alapanyagokból készült szósz. Leggyakrabban spaghettivel, farfalle-vel és tagliatellével készítjük, de pennével és bármi mással is kitűnő.
Hozzávalók (2):
- 4 közepes paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 1/2 marék olívabogyó (aki nem szereti, ki is hagyhatja)
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, bazsalikom
- só, cukor
- tetszés szerinti tészta
Elkészítés:
A hagymát aprórá vágjuk, és olívaolajon kicsit pároljuk. Ezután jöhet hozzá a kockára vágott paradicsom, a fokhagyma (kinyomva vagy összenyomva) és az olívabogyó. Sóval, kevés cukorral, kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük. Amikor elpárologna a víz, a szomszéd lábasban zubogó tészta főzővízéből löttyintünk rá egy kicsit...
Frissen tálaljuk, előtte összekeverjük a szószt és a kifőtt tésztát.