A recept Carla Bardi "Klasszikus olasz konyha" című könyvéből származik. Előételként, sajttal szoktuk fogyasztani egy jó kis olasz vacsora vagy ebéd részeként.
Hozzávalók (személyenként:
- egy maréknyi olajbogyó (zöld és fekete vegyesen)
- egy gerezd fokhagyma
- fél chilli paprika
- 1 ek olívaolaj
- ízlés szerint oregánó (lehetőleg friss, de szárított is megteszi)
- 1/2 ek borecet
Elkészítés:
A fokhagymát és a chilli paprikát vékony szeletekre/karikákra vágjuk. Az olajbogyókat egészben beletesszük egy tálba, majd hozzákeverjük az oregánót, fokhagymát, chillit és a borecetet. Jól összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk. Ilyen egyszerű! Előételként sajttal és/vagy focaccia-val tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!