Isteni, különleges olasz előétel Carla Bardi könyvéből.
Hozzávalók:
- 350 g friss csirkemáj
- 4 szardella
- 1 ek kapribogyó
- 45 g vaj
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 2 ek száraz fehérbor
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
- 2 ek húsleves vagy víz
- 1 bagett szeletelve és pirítva
Elkészítés:
Tiszítsuk meg a májat, és daraboljuk fel a szardellával és kapribogyóval együtt. Olvasszuk fel 2 ek vajat egy serpenyőben, majd pároljuk meg benne a hagymát (3-4 perc), majd adjuk hozzá a májat, és süssük még öt percig. A bort hozzáöntve további 15 percig főzzük. Ha a víz elpárologna, pótoljuk húslevessel, vagy ha az nincs (házi!), akkor vízzel. Ha egy kicsit kihűlt, mixerben pépesítsük. Ezután az olívaolajat melegítsük serpenyőben, adjuk hozzá a szardellát és a kapribogyót, majd a májkrémet. Adjuk hozzá a maradék vajat is, és kevergessük 3-4 percig.
Pirított, szeletelt bagetten frissen tálaljuk.
(Én egy serpenyőben csináltam meg az egészet, ha nagyon sietsz, szerintem Te is így tegyél, talán nem sokat veszít így sem az értékéből...)