A Márton-napi főételünk. A libamellet a férfiember, a réteseket jómagam készítettem...

Hozzávalók (4):

  • 1 kg bőrös libamell
  • só, bors, rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

A libamellet 4 egyenlő darabra vágjuk, és a bőrét vízszintesen és függőlegesen is bevagdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük minimum egy órát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beleteszünk egy rozmaringágat, illetve a fokhagyma gerezdeket egészben, pucolatlanul.

A libamellek mindkét oldalát hirtelen megsütjük (aki úgy szereti, fedő alatt teljesen át is párolhatja). 

Káposztás rétes:

Fél fej káposztát apróra reszelünk. Megsózzuk, és állni hagyjuk minimum fél órát. 1 evőkanál kristálycukrot kis olajon karamellizálunk. Beletesszük a káposztát, amiből kinyomkodtuk a levét. Borssal ízesítjük. 

A réteslapokat rétegenként olajozzuk. A kész réteslapból kettőt szoktam venni, erre rászórom a káposztát, és meglocsolom tejföllel. Feltekerem, és a tetejét is megkenem egy kis olajjal. Ropogósra sütjük.

Sütőtökös rétes:

Negyed sütőtököt nyersen apróra reszelünk (pl. sajtreszelővel). Mivel hamar megfő, egyből mehet is a réteslapra. Szzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Egy kis tejfölt locsolunk rá, és feltekerjük. Ropogósra sütjük.

 

Címkék: gasztro sütőtök káposzta főétel gastro rétes káposztás sütőtökös libamell márton napi káposztásrétes sütőtökösrétes

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr852482344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása