De nem ám zacskós! Hanem az a nagyi-féle torokfojtogatóan száraz csoda, amire gyerekkorod óta vágysz. Bár, ha van FlavourWave-ed, akkor készítheted abban is, akkor egy kicsivel több nedvesség marad benne...
Hozzávalók (4):
- fél liter tej
- 500 ml búzadara
- 4 tojás
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- pici só
- 2 ek rum
- ízlés szerint mazsola (el is hagyható, ha nem szeretitek)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérje kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Fél órát pihentetjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a fehérjét. Ha sütőben készítjük, akkor a tepsibe olajat öntünk, és betesszük a sütőbe magas (kb. 200 oC) hőfokra. A légkeveréses üzemmódot az elején nem javaslom, max. az utolsó öt percben. Kb. 30 perc alatt megsütjük úgy, hogy 5 percenként fakanállal átkeverjük. FlavourWave-ben ugyanígy készül, csak 235 fokon.
Vannak, akik a dara egy részét liszttel helyettesítik, de én így jobban szeretem.
Porcukorral és sárgabaracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!