Saját bevallása szerint ez a recept a férjem saját találmánya. És ez újabb bizonyíték arra, hogy valóban zseniális szakács...
Hozzávalók (4):
- 1 csülök csonttal együtt szeletelve
- pác: sör, só, mustár, bors, hagyma, balzsamecet
- őrült kömény, babérlevél
- fél kg savanyú káposzta
- fél alma
- 6 nagy szem krumpli
- "sült krumpli" fűszerkeverék
Elkészítés:
Vásárláskor a hentest megkérjük, hogy csonttal együtt darabolja karikára a csülköt, de úgy is jó, ha mi kicsontozzuk és daraboljuk.
A csülköt előző nap bepácoljuk a hozzávalóknál bemutatott pácba.
A savanyú káposztát megmossuk, és beletesszük egy fedeles cserépedény aljába. A fél almát mégegyszer félbevágjuk, és azt is beletesszük az edénybe. Erre helyezzük a csülökdarabokat, és őrült köményt szórunk rá, illetve babérlevéllel ízesítjük. A maradék páclevet is ráöntjük. Fedő alatt 2 órát főzzük 220 fokon. Ha megpuhult, fedő nélkül visszatesszük még pirulni.
Steakburgonyát készítünk hozzá, amihez a krumplit héjastul nagy darabokra vágjuk. Mi általában FlavourWave-ben készítjük (205 fokon 50 percig), de sima sütőben is jó. Olajat nem szükséges hozzátenni. A krumplira sütés előtt fűszerkeveréket szórunk (ha nincs sült krumpli fűszerkeverék, teljesen jó bármilyen, ami van otthon :D).