Bajor csülök

 2010.11.01. 15:24

Saját bevallása szerint ez a recept a férjem saját találmánya. És ez újabb bizonyíték arra, hogy valóban zseniális szakács...

Hozzávalók (4):

  • 1 csülök csonttal együtt szeletelve
  • pác: sör, só, mustár, bors, hagyma, balzsamecet
  • őrült kömény, babérlevél
  • fél kg savanyú káposzta
  • fél alma
  • 6 nagy szem krumpli
  • "sült krumpli" fűszerkeverék

Elkészítés:

Vásárláskor a hentest megkérjük, hogy csonttal együtt darabolja karikára a csülköt, de úgy is jó, ha mi kicsontozzuk és daraboljuk.

A csülköt előző nap bepácoljuk a hozzávalóknál bemutatott pácba.

A savanyú káposztát megmossuk, és beletesszük egy fedeles cserépedény aljába. A fél almát mégegyszer félbevágjuk, és azt is beletesszük az edénybe. Erre helyezzük a csülökdarabokat, és őrült köményt szórunk rá, illetve babérlevéllel ízesítjük. A maradék páclevet is ráöntjük. Fedő alatt 2 órát főzzük 220 fokon. Ha megpuhult, fedő nélkül visszatesszük még pirulni.

Steakburgonyát készítünk hozzá, amihez a krumplit héjastul nagy darabokra vágjuk. Mi általában FlavourWave-ben készítjük (205 fokon 50 percig), de sima sütőben is jó. Olajat nem szükséges hozzátenni. A krumplira sütés előtt fűszerkeveréket szórunk (ha nincs sült krumpli fűszerkeverék, teljesen jó bármilyen, ami van otthon :D).

 

Címkék: bajor egytálétel csülök főétel savanyúkáposzta cserépedény bajorcsülök steakburgonya

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr922413788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása