... avagy karácsonyi tészta. Az elnevezés nem a különleges fűszerezésből, hanem a karácsonyi motívumokat formáló tésztakülönlegességből ered, amit a Zanyukámtól kapott az én olasz szakács uram Karácsonyra. Gyárt ilyet az Alnatura (mi ilyet kaptunk), de más cégek is. Neten azt találtam, hogy DM-ben, Penny-ben is kapható. Anyukám, azt hiszem, valamilyen bioboltban vette...
A tészta piros, fehér és zöld színekben pompázik, a színeket a spenóttól és paradicsomtól kapta - elvileg.
Hozzávalók (4):
- egy csomag karácsonyi tészta
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 szárított paradicsom
- 10 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- ízlés szerint só, oregánó
Elkészítés:
A fokhagymát kissé megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a felcsíkozott bacont és felkockázott szárított paradicsomot. Sózzuk, fűszerezzük. A végén hozzáadjuk a tejszínt. Tálalás előtt a főtt tésztára tesszük, jól összekeverjük.
Természetesen, a tészta bármikor elkészíthető. Ha háromszínű spaghettit vagy más olasz tésztát használunk, igen mutatós étel válik belőle. Jó étvágyat hozzá!