Ez a leves kedvencem! Cipóban most először tálaltam, anélkül is nagyon finom, a cipó mégis felteszi a koronát erre a nagyszerű levesre!
Hozzávalók (4):
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 l húsleves alap
- 1 dl fehérbor
- só, bors
- reszelt sajt
- (4 cipó)
Elkészítés:
Egy kis olajon kissé megpároljuk a félkarikára vágott hagymát, és a "karikára" vágott fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a húsleves alapot, sózzuk, borsozzuk. Amikor a vöröshagyma megpuhult, hozzáöntjük a bort és a tejszínt, és egy percig még forraljuk.
Ha cipóban akarjuk tálalni, akkor közben levágunk a tetejéből egy kis karikát, és kiszedjük a belsejét. Sütőben nagy hőfokon pár percig pirítjuk.
A levest forrón tálaljuk, és reszelt sajtot teszünk bele. Ha nem cipóban tesszük az asztalra, akkor pirított kenyérkockát vagy krutont adunk hozzá.