Ezt a receptet a szekszárdi Háry Étteremből "hoztuk haza"... :-)
Hozzávalók (4):
- 1 csirkemell
- (esetleg 2-3 csirkemáj)
- egy kis fej brokkoli
- 1 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 l húsleves alap
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- só, bors
- 500 g penne tészta
Elkészítés:
Teflonos, magas falú serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vékony karikára vágott póréhagymát. Ezután beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet (nekem volt itthon egy kis felesleges csirkemájam, és gondoltam teszek bele azt is --> nagyon finom lett. Az alaprecept egyébként máj nélkül szól, ízlés dolga, hogy teszel-e bele... Ha igen, akkor a kis kockákra vágott májat akkor kell csak beletenni, ha a csirkemell halvány arany színűre pirult már). Ha kicsit megpirult a csirkemell, felöntöm húsleves alappal (na, ma ebben is eltértem, mert volt itthon egy csomó brokkolikrémleves (2), amit nem tudtunk volna úgyse megenni, úgyhogy ma ezzel öntöttem fel :-)). Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a virágaira szedett brokkolit. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a brokkoli meg nem puhul.
Időnként megkeverjük. Amikor elkészült, hozzáöntjük a tejszínt, és még fél percig főzzük.
Időközben megfőzzük a penne tésztát is (al dente).
Reszelt parmezánnal tálaljuk. Frissen a legfinomabb. Ha mégis később tudjuk csak elfogyasztani, még véletlenül se keverjük össze a szószt a tésztával!
Jó étvágyat hozzá!