Carla Bardi receptje alapján készült legutóbbi keményítőnapom tiszteletére. :o)
Hozzávalók (4):
- 90 g vaj
- 1 kis fej hagyma
- 500 g friss paradicsom
- 400 g rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 8 dl húsleves
- friss bazsalikom
- parmezán
- só és bors
Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben melegítsük fel a vajat. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk, amíg megpuhul (3-4 perc). Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, és pároljuk, amíg sűrű szószt nem kapunk (15 perc).
Tegyük bele a rizst, és pirítsuk 2 percig. Vegyük vissza a lángot közepesre, és öntsük bele a bort és a húslevest apránként. Lassan főttük, és kevergessük, amíg a rizs meg nem puhul. A végén tegyük bele a parmezánt, sózzuk és borsozzuk. 1 percig hagyjuk állni, díszítsük bazsalikommal, és forrón tálaljuk.
Kitűnő köret mediterrán fűszerezésű húsokhoz, de a 90 napos diéta alatt önálló fogásként is megállja a helyét.