A lecsós szelet mellett a hagymás rostélyos a legnagyobb kedvencem. Étteremben számtalanszor ettem már, de itthon soha nem jutott még eszembe elkészíteni. Most valahogy mégis eszembe jutott, és mivel a hosszú hétvége alatt az egyik nap ételeit én választhattam ki, éltem a lehetőséggel, és hagymás rostélyost rendeltem!
Hozzávalók (4):
- 4 szelet marha hátszín
- mustár, só, bors, olaj a páchoz
- 4 közepes hagyma
- só, liszt
- burgonya
Elkészítés:
A hátszín-szeleteket előző este bepácoljuk mustárral, sóval, borssal és olajjal.
A legjobb az lenne, ha a 3 hozzávalót (hús, hagyma, krumpli) egyszerre tudnánk elkészíteni, de ez otthoni körülmények között nem biztos, hogy kivitelezhető, nem beszélve a háromszoros olajmennyiségről. Ha igazán igényesek akarunk lenni (és tudunk egyszerre háromfelé figyelni, akkor 3 különböző olajos serpenyőben készítsük el a 3 hozzávalót. Ha egy edényben készítjük, akkor a sorrend az alábbi legyen.)
Kisütjük a hasábburgonyát. Ezután besózzuk a félkarikára vágott hagymát, és lisztbe forgatjuk. Forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük. Végül a hússzeleteket is megsütjük az olajban. A hús süthetjük olyan melegszendvics-készítőben is, melynek van erre alkalmas betétje. (Mi mindkettőt kipróbáltuk, nekem az olajban sült jobban ízlett).