Egy gyors, csokoládés édességre vágytunk, és a férjem bevállalta a szuflékészítést. Kértem, hogy keressünk valami receptet, és azt nagyon pontosan tartsuk be, mert a szuflé igen kényes jószág, de mint amolyan férfiszakács inkább a saját feje után ment. Nem bántuk meg! :-)
Olyan lett, amilyennek a csokoládé felfújtnak lennie kell. A kérge szilárd, a belseje krémes, és nagyon-nagyon csokis.
Hozzávalók (6):
- 150 g étcsokoládé (Boci leginkább)
- 100 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 4 tojás
- 40 g csoki (ami a két táblából megmarad a 150 g elvétele után)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Gőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd felverjük a fehérjét is. Az olvasztott masszát levesszük a gőzről, és hozzákeverjük először a tojássárgáját, végül óvatosan a fehérjehabot.
A szuflés tálkákat kikenhetjük vajjal, bár mi nem bíbelődtünk vele, úgysem kell kijönniük a formából, hiszen onnan esszük ki... :-)
Háromnegyedig töltjük a tálkákat, és mindegyik közepébe 2-2 kocka csokit teszünk még. 15 percig sütjük 200 fokon. Frissen tálaljuk.
Ha nincs felfújtas tálunk, bármilyen porcelán-bögrében is elkészíthetjük, ez ne legyen akadály! :-)