Csokoládé szuflé

 2010.11.01. 14:48

Egy gyors, csokoládés édességre vágytunk, és a férjem bevállalta a szuflékészítést. Kértem, hogy keressünk valami receptet, és azt nagyon pontosan tartsuk be, mert a szuflé igen kényes jószág, de mint amolyan férfiszakács inkább a saját feje után ment. Nem bántuk meg! :-)

Olyan lett, amilyennek a csokoládé felfújtnak lennie kell. A kérge szilárd, a belseje krémes, és nagyon-nagyon csokis.

Hozzávalók (6):

  • 150 g étcsokoládé (Boci leginkább)
  • 100 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 40 g csoki (ami a két táblából megmarad a 150 g elvétele után)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Gőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd felverjük a fehérjét is. Az olvasztott masszát levesszük a gőzről, és hozzákeverjük először a tojássárgáját, végül óvatosan a fehérjehabot.

A szuflés tálkákat kikenhetjük vajjal, bár mi nem bíbelődtünk vele, úgysem kell kijönniük a formából, hiszen onnan esszük ki... :-)

Háromnegyedig töltjük a tálkákat, és mindegyik közepébe 2-2 kocka csokit teszünk még. 15 percig sütjük 200 fokon. Frissen tálaljuk.

Ha nincs felfújtas tálunk, bármilyen porcelán-bögrében is elkészíthetjük, ez ne legyen akadály! :-)

Címkék: csokoládé csoki felfújt desszert csokiszuflé szuflé csokoládéfelfújt csokoládészuflé

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr602413705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása