Egy ideje imádjuk a krémleveseket. Köztük a brokkolit is. Kétféleképp is el lehet készíteni ezt a forrón gőzölgő selymes csodát, ami tél idején nagyon jól jön majd...
Hozzávalók (4):
- egy közepes brokkoli
- egy közepes fej krumpli
- 1l húsleves alap (csakis házi)
- só, bors
- 1 dl tejszín (1) vagy 4 ek tejföl (2)
- 2 ek liszt (2)
Brokkoli krémleves 1:
A brokkolit virágaira szedjük, és a felkockázott krumplival együtt puhára főzzük a házi húsleves alapban. Sózzuk, borsozzuk. Ez a típusa erőteljesebb ízű, sűrűbb krémleves, mert a lé egyharmadát leöntjük. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáöntjük a tejszínt, és kelyhes turmixgépben pépesítjük. Máris kész!
Brokkoli krémleves 2:
A második változata enyhébb ízű, selymes krémleves. A fentiek szerint megfőzzük a levest, de nem öntjük le a levét. Így egy viszonylag híg krémlevest kapunk, amit visszaöntünk a fazékba, és tejfölös habarással egy kicsit besűrítünk.
Mindkettő isteni, ízlés dolga, hogy melyiket választjuk.
Krutonnal vagy reszelt sajttal és pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha szeretjük, cipóban is felszolgálhatjuk, mint a legtöbb krémlevest általában...