Ezt az ételt Carla Bardi "Klasszikus olasz konyha" c. könyvéből főzte a férjem.
Az eredeti receptben krumplival szerepel, de mi úgy gondoltuk, gnocchival finomabb lenne. Mivel azonban nem volt kedvünk elkészíteni, a legközelebbi boltban meg nem volt gnocchi, egyszerű burgonyás nudlival ettük. Így is isteni volt!
És a kis kitérő után most következzék a recept! :-)
Hozzávalók (6 személyre):
- 90 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 4 nagy paradicsom hámozva
- 1 ek apróra vágott zöldfűszer (zsálya, petrezselyemzöld, oregánó, rozmaring, kakukkfű)
- 75 dkg marhalábszár kis kockákra vágva
- só, frissen őrölt bors
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 5 dl marhahúsleves
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzátesszük a fokhagymát, hagymát, répát, zellert, paradicsomot és a zöldfűszereket. 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, végül barnára pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd pároljuk, amíg elpárolog. Ezután lefedjük a serpenyőt, és lassú tűzön pároljuk a húst. Időnként öntsünk hozzá a levesből. Gyakran meg kell keverni, nehogy leragadjon. Forrón tálaljuk.