Ismét egy saját recept, ezúttal egy desszert. Ez egy muffin alaprecept általam továbbfejlesztett változata. A legtöbbször azonban felfújtformában készítem el, de ha nincs ilyened, nyugodtan megsütheted bármelyik porcelán teáscsészédben is! Szerintem nagyon jópofa!
Hozzávalók (6 db):
- 1 bögre liszt
- 1,25 dl (fél bögre) tej
- 0,75 dl (negyed bögre) étolaj
- 0,75 dl (negyed bögre) kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor (nem instant)
- 4 cl rum
- 3 ek lekvár (szilva, barack vagy meggy, de valszeg bármivel finom)
- 2 tojás
- 1/2 cs. sütőpor
- 4 + 2 ek durvára vágott dió, mandula vagy törökmogyoró
- esetleg még csokidarabok
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és előkészítjük a sütőformákat. Amikor porcelán tálkában sütöm, csak egy kis olajat szoktam önteni mindegyik aljába. A hozzávalókat gyorsan összekeverem (2 ek diót meghagyok a tetejére). Nem szabad állni hagyni a masszát! 3/4-ig töltöm a formákat, és rászórok még egy kis diót. 15-20 perc alatt készre sütöm (légkeveréses mód a legjobb, de ha nincs ilyen, az is tökéletes lesz). Magában, vaníliafagyival vagy egy kis lekvárral tálalom.