Szintén Carla Bardi recept, mely életmentő keményítőnapon...
Hozzávalók (4):
- 400 g rizs
- 150 g zöldborsó
- 90 g vaj
- 1 fej hagyma
- só és bors
- 2 ek petrezselyem
- pesto ízlés szerint
Elkészítés:
Az eredeti receptben külön-külön kell megfőzni a rizst és a borsót, de én inkább maradtam a saját bevált rizsfőzési technikámnál.
A vajon pár percig pároltam a hagymát és a zöldborsót, majd beletettem a rizst. Kétszer annyi mennyiségű vizet mértem ki (1 bögre rizshez 2 bögre víz), sóztam és borsoztam. Megvártam, amíg felforr, majd előmelegített sütőbe tettem (200 oC), és addig főztem, amíg a rizs be nem szívta az összes vizet.
Amikor elkészült, hozzákevertem a friss petrezselymet. Forrón kell tálalni, és tálalás előtt kell hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű pestot. Ha eltekintünk a pesto-ban található sajttól, keményítőnapra kiváló fogás önmagában vagy más diéta-kompatibilis zöldséggel. Én legutóbb két percig párolt, majd lisztbe forgatott és olajban kisütött brokkolival ettem.