Ezt a sütit Márton-napra, az ősz jegyében készítettem. Látványos és nagyon finom.

pumpkin_muffin.jpgCsokoládés muffin:

  • 2 bögre (2x2,5 dl) liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
    • 2 ek instant kakaópor
    • ízlés szerint csokoládé darabkák
    • 1/4 bögre kristálycukor
    • 1/2 bögre tej
    • 1/4 bögre étolaj
    • 2 tojás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítjük a sütőformát, illetve a kapszlikat. A hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük (a legfontosabb, hogy a folyékony állagúak közvetlenül a sütőbe kerülés előtt kerüljenek bele. Dolgozzunk gyorsan, különben ha sokat áll a massza, a keményítő kiázik a lisztből).

180 fokon megsütjük a muffinokat. Tűvel vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészültek-e. Hagyjuk őket kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.

Sütőtökös-narancsos mascarpone krém:

  • 250 g mascarpone krém
  • 125 g vaj
  • 250 g pocukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1/2 dl friss sütőtöklé
  • 1/2 dl narancslé
  • 1 narancs reszelt héja

A porcukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. (A sütőtöklevet gyümölcscentrifugával produkáltam. Ha nincs ilyened, apró lyukú reszelőn reszeld le, és nyomkodd ki a levét.) Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd a kihűlt süteményeket habzsákkal (vagy levágott sarkú zacskóval) feldíszítjük. Nálam a levél pisztáciás marcipánból készült, és került még a tökökre egy kis narancssárga cukorka is.

pumpin_muffins.jpg

Címkék: ősz sütőtök muffin narancs mascarpone sütemény desszert sütőtökös cupcake márton-nap mascarponekrém

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr434903909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.