Császármorzsa (smarni)

 2011.07.21. 15:37

De nem ám zacskós! Hanem az a nagyi-féle torokfojtogatóan száraz csoda, amire gyerekkorod óta vágysz. Bár, ha van FlavourWave-ed, akkor készítheted abban is, akkor egy kicsivel több nedvesség marad benne...

Hozzávalók (4):

  • fél liter tej
  • 500 ml búzadara
  • 4 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • pici só
  • 2 ek rum
  • ízlés szerint mazsola (el is hagyható, ha nem szeretitek)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérje kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Fél órát pihentetjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a fehérjét. Ha sütőben készítjük, akkor a tepsibe olajat öntünk, és betesszük a sütőbe magas (kb. 200 oC) hőfokra. A légkeveréses üzemmódot az elején nem javaslom, max. az utolsó öt percben. Kb. 30 perc alatt megsütjük úgy, hogy 5 percenként fakanállal átkeverjük. FlavourWave-ben ugyanígy készül, csak 235 fokon.

Vannak, akik a dara egy részét liszttel helyettesítik, de én így jobban szeretem.

Porcukorral és sárgabaracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Címkék: gasztro régi császármorzsa nagymama gastro desszert smarni

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr863086568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.