Paradicsomos - olívás tészta

 2011.07.14. 12:20

Gyakorlatilag bármilyen olasz tésztával kitűnő ez a friss alapanyagokból készült szósz. Leggyakrabban spaghettivel, farfalle-vel és tagliatellével készítjük, de pennével és bármi mással is kitűnő.

Hozzávalók (2):

  • 4 közepes paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 marék olívabogyó (aki nem szereti, ki is hagyhatja)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, bazsalikom
  • só, cukor
  • tetszés szerinti tészta

Elkészítés:

A hagymát aprórá vágjuk, és olívaolajon kicsit pároljuk. Ezután jöhet hozzá a kockára vágott paradicsom, a fokhagyma (kinyomva vagy összenyomva) és az olívabogyó. Sóval, kevés cukorral, kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük. Amikor elpárologna a víz, a szomszéd lábasban zubogó tészta főzővízéből löttyintünk rá egy kicsit...

Frissen tálaljuk, előtte összekeverjük a szószt és a kifőtt tésztát.

Címkék: olasz gasztro könnyű gyors paradicsom tészta gastro egyszerű olívabogyó

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr533065732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.