Csirkemájas-zöldséges rizottó

 2011.02.06. 17:24

Ez kivételesen nem Carla Bardi, hanem a férjem saját receptje.

Hozzávalók (4):

  • 3 dl rizs
  • 6 dl víz
  • étolaj
  • só, bors, oregano
  • olívaolaj
  • 3 csirkemáj
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A rizst előre megfőztem a korábban már bemutatott módon:

http://ferjemfoztje.blog.hu/2011/02/06/rizs_fozese

A többit már a férjem csinálta. Olívaolajon megpárolta a hagymát, cukkinit, paprikát, fokhagymát, megfűszerezte, hozzáöntötte a paradicsomlevet, és addig főzte, amíg a zöldségek meg nem puhultak. Nem kell teljesen puhára főzni, szerintem finomabb, ha kicsit ropogós marad a zöldség. A csirkemáj a legvégén kerül bele kis darabokra vágva. Amikor a máj megpuhult, hozzáadjuk a főtt rizst, és jól elkeverjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

Címkék: olasz gasztro egytál gyors rizottó rizs gastro tavaszi

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr182642484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.