Szalagtalan fánk

 2011.01.02. 10:04

Újév napján a lencsegulyás mellé ezt az isteni fánkot kínáltam Zolipapa őszibarack-sárgabarack dzsemjével... Ez a fánk hasonlít ahhoz, amit Horvátországban vagy itthoni horvát pékségekben kapni. Nem a megszokott levegős magyar fánk, amit ha másnap beteszel a mikróba, purhabbá válik. :D Ez a fánk másnap is friss marad.

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 1 villával felvert tojás
  • 1/2 tk só
  • 2 ek cukor
  • 500 g liszt
  • 1 cs szárított vagy 5 dkg friss élesztő

Elkészítés:

A fenti hozzávalókból tésztát dagasztunk, és megkelesztjük. Kenyérsütő gépben a másfél órás dagaszt programot választjuk.

Ha készen van a tészta, kiszaggatjuk, kilyukasztjuk a közepét, és fél órát tovább kelesztjük meleg helyen. Forró olajban hirtelen barnára sütjük. A tészta magában is elég édes, ezért én szórtam rá külön porcukrot. A család kedvenc lekvárját adjuk hozzá...

A farsangi szezonban ismét elő lehet venni, bár ha nem lenne túlzás, és minden pénteken gulyást és fánkot ennék.

Jó étvágyat!

Címkék: farsang gasztro péntek újév fánk gastro desszert kenyérsütőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr832553640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.