Pesztós tekercs

 2011.01.02. 12:54

Szilveszterre készült az egyik kedvenc rágcsálnivalóm, a pesztós tekercs. Minden alkalomra kiváló a mediterrán ízek kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 2 tk méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 650 g liszt
  • 1 tasak szárított vagy 5 dkg friss élesztő
  • közepére 1 kis üveg pesto
  • kb. 300 g szeletelt bacon szalonna

Elkészítés:

Az első hat hozzávalóból kelt tésztát készítünk, dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütő gépben a másfél órás dagasztóprogramot használjuk.

Amikor megkelt, masszív, de könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és tetszés szerinti, de nagyjából 15x5 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A csíkokra (vagy előtt az egész lapra) egyenletesen pesztót kenünk.

Feltekerjük a téglalapokat, és köré csavarunk egy bacon szalonnát. A szalonna nem kell, hogy sokkal hosszabb legyen, mint a tekercs átmérője. Ha nagyon hosszúak a szeletek, keresztben félbe lehet vágni a bacont.

Van, hogy egy fél cm átmérőjű sajtrudat is teszek a közepébe, úgy még finomabb.

A tekercseket 15-20 percig meleg helyen még kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: olasz gasztro party pesto gastro bacon kenyérsütőgép rágcsálnivaló tekercs peszto pestos pesztós

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr402554004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.