Pasta di Natale

 2011.01.02. 13:27

... avagy karácsonyi tészta. Az elnevezés nem a különleges fűszerezésből, hanem a karácsonyi motívumokat formáló tésztakülönlegességből ered, amit a Zanyukámtól kapott az én olasz szakács uram Karácsonyra. Gyárt ilyet az Alnatura (mi ilyet kaptunk), de más cégek is. Neten azt találtam, hogy DM-ben, Penny-ben is kapható. Anyukám, azt hiszem, valamilyen bioboltban vette...

A tészta piros, fehér és zöld színekben pompázik, a színeket a spenóttól és paradicsomtól kapta - elvileg.

Hozzávalók (4):

  • egy csomag karácsonyi tészta
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szárított paradicsom
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint só, oregánó

Elkészítés:

A fokhagymát kissé megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a felcsíkozott bacont és felkockázott szárított paradicsomot. Sózzuk, fűszerezzük. A végén hozzáadjuk a tejszínt. Tálalás előtt a főtt tésztára tesszük, jól összekeverjük.

Természetesen, a tészta bármikor elkészíthető. Ha háromszínű spaghettit vagy más olasz tésztát használunk, igen mutatós étel válik belőle. Jó étvágyat hozzá!

Címkék: olasz gasztro tészta gastro tejszínes pasta karácsonyi pastadinatale szárítottparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr282554078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.