Olívabogyó saláta

 2011.01.02. 13:15

A recept Carla Bardi "Klasszikus olasz konyha" című könyvéből származik. Előételként, sajttal szoktuk fogyasztani egy jó kis olasz vacsora vagy ebéd részeként.

Hozzávalók (személyenként:

  • egy maréknyi olajbogyó (zöld és fekete vegyesen)
  • egy gerezd fokhagyma
  • fél chilli paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint oregánó (lehetőleg friss, de szárított is megteszi)
  • 1/2 ek borecet

Elkészítés:

A fokhagymát és a chilli paprikát vékony szeletekre/karikákra vágjuk. Az olajbogyókat egészben beletesszük egy tálba, majd hozzákeverjük az oregánót, fokhagymát, chillit és a borecetet. Jól összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk. Ilyen egyszerű! Előételként sajttal és/vagy focaccia-val tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

 

 

Címkék: saláta olasz gasztro gastro előétel olívabogyó carla bardi

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr242554050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.