Libamáj lilahagyma-lekvárral

 2010.11.17. 19:01

Férjem Márton-napi előétele.

Hozzávalók (8):

  • egy kisebb libamáj
  • libaháj vagy zsír
  • tej

Lilahagyma-lekvár:

  • 4 fej lilahagyma
  • ecet
  • fehérbor
  • só, bors
  • olaj, 2 ek cukor

Libamáj elkészítése:

A libamájat és hájat egészben beletesszük egy fazékba, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg egy tűvel megbökve nem távozik belőle véres folyadék.

Lilahagyma-lekvár elkészítése:

2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk egy kevés olajon. Hozzátesszük a félkarikára vágott lilahagymát, és felöntjük fehérborral. Fél deci 10%-os ecetet is teszünk hozz. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ha szükséges időnként felöntjük vízzel.

A libamájat és a lilahagyma-lekvárt piritóssal tálaljuk előételként.

 

Címkék: gasztro gastro libamáj előétel lilahagyma márton nap lilahagyma lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr702455591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.