Pizza Margherita (+olíva)

 2010.11.11. 19:39

Sandro szerint a pizza csakis margherita lehet. Úgyhogy, ha az én olasz szakács férjem (aki nem a Sandro, mielőtt valaki félreértené) pizzát süt, akkor arra csakis (házi) paradicsomszósz, bazsalikom és sajt kerülhet.

Én azért tettem rá magamnak néhány szem olajbogyót is, mer' az jó!

Hozzávalók (2):

  • 1,25 dl langyos víz
  • 300 g liszt
  • 3 dkg friss vagy fél csomag szárított élesztő
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • paradicsompüré
  • bazsalikom
  • reszelt sajt
  • (ízlés szerint olajbogyó)

Elkészítés:

Az első 5 hozzávalóból tésztát készítünk. Ha van kenyérsütőgéped, akkor tedd be dagasztópogramra (1,5 h), de igazából bőven elég az Ultragyors (58 perc) kenyérsütő program is, csak onnan 20 perc után ki kell venni, különben elkezdi megsütni. Ha nincs géped, akkor dagaszd, keleszd egy kicsit a tésztát!

Amikor kész a tészta, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Nyújtsd ki kerek formájúra, jó vékonyra (fél centi), és kend meg paradicsomszósszal (a legjobb a Jamie Oliver féle olasz fűszeres szósz, de sima is megteszi). Tegyél bele (friss) bazsalikomot, és szórj rá reszelt sajtot.

Süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Jó étvágyat!

Címkék: olasz gasztro tészta pizza olajbogyó gastro olíva margherita

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr692442321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.