Francia hagymaleves cipóban

 2010.11.01. 14:12

Ez a leves kedvencem! Cipóban most először tálaltam, anélkül is nagyon finom, a cipó mégis felteszi a koronát erre a nagyszerű levesre!

Hozzávalók (4):

  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsleves alap
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors
  • reszelt sajt
  • (4 cipó)

Elkészítés:

Egy kis olajon kissé megpároljuk a félkarikára vágott hagymát, és a "karikára" vágott fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a húsleves alapot, sózzuk, borsozzuk. Amikor a vöröshagyma megpuhult, hozzáöntjük a bort és a tejszínt, és egy percig még forraljuk.

Ha cipóban akarjuk tálalni, akkor közben levágunk a tetejéből egy kis karikát, és kiszedjük a belsejét. Sütőben nagy hőfokon pár percig pirítjuk.

A levest forrón tálaljuk, és reszelt sajtot teszünk bele. Ha nem cipóban tesszük az asztalra, akkor pirított kenyérkockát vagy krutont adunk hozzá.

 

Címkék: leves francia hagyma hagymaleves cipóban

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr182413631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.