Kemencés kacsasült

 2010.10.31. 12:27

A képeim közt válogatva megtaláltam a férjem egyik nyári remekművét. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy igazi tapasztott kemencénk. Ebben már nagyon sok finomság készült, köztük a mostani étel is, amit kemencés kacsának neveztem el.

Hozzávalók:

  • egy sütnivaló kacsa java (comb, mell - a többiből levest főzünk) vagy fejenként egy kacsacomb
  • 4 közepes krumpli
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, rozmaring(ág)

Elkészítés:

A karikára vágott zöldségeket egy olyan cserépedénybe tesszük, melynek van fedele is.

Ezután ráhelyezzük a kacsadarabokat, és sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaringot. Öntünk alá egy kis vizet, hogy a zöldséget le ne égjenek, amíg a kacsából ki nem sül a zsírja.

Kemencébe, vagy ennek hiányában sütőbe tesszük. Magas hőfokon másfél órát sütjük. Ezután, ha a kacsa megpuhult, visszatesszük fedő nélkül, hogy kicsit megpiruljon a hús.

A vele sült zöldségekkel (esetleg kenyérrel) tálaljuk.

Címkék: kacsa egytálétel főétel cserépedény kacsasült kemencés

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr562411495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.