Brokkolis-csirkés penne

 2010.10.28. 12:20

Ezt a receptet a szekszárdi Háry Étteremből "hoztuk haza"... :-)

Hozzávalók (4):

  • 1 csirkemell
  • (esetleg 2-3 csirkemáj)
  • egy kis fej brokkoli
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l húsleves alap
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • só, bors
  • 500 g penne tészta

Elkészítés:

Teflonos, magas falú serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vékony karikára vágott póréhagymát. Ezután beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet (nekem volt itthon egy kis felesleges csirkemájam, és gondoltam teszek bele azt is --> nagyon finom lett. Az alaprecept egyébként máj nélkül szól, ízlés dolga, hogy teszel-e bele... Ha igen, akkor a kis kockákra vágott májat akkor kell csak beletenni, ha a csirkemell halvány arany színűre pirult már). Ha kicsit megpirult a csirkemell, felöntöm húsleves alappal (na, ma ebben is eltértem, mert volt itthon egy csomó brokkolikrémleves (2), amit nem tudtunk volna úgyse megenni, úgyhogy ma ezzel öntöttem fel :-)). Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a virágaira szedett brokkolit. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a brokkoli meg nem puhul.

Időnként megkeverjük. Amikor elkészült, hozzáöntjük a tejszínt, és még fél percig főzzük.

Időközben megfőzzük a penne tésztát is (al dente).

Reszelt parmezánnal tálaljuk. Frissen a legfinomabb. Ha mégis később tudjuk csak elfogyasztani, még véletlenül se keverjük össze a szószt a tésztával!

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: könnyű gyors tészta csirkemáj főétel csirkemell penne brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr222405152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.