Olasz marharagu

 2010.10.26. 20:51

Ezt az ételt Carla Bardi "Klasszikus olasz konyha" c. könyvéből főzte a férjem.

Az eredeti receptben krumplival szerepel, de mi úgy gondoltuk, gnocchival finomabb lenne. Mivel azonban nem volt kedvünk elkészíteni, a legközelebbi boltban meg nem volt gnocchi, egyszerű burgonyás nudlival ettük. Így is isteni volt!

És a kis kitérő után most következzék a recept! :-)

 

Hozzávalók (6 személyre):

  • 90 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 4 nagy paradicsom hámozva
  • 1 ek apróra vágott zöldfűszer (zsálya, petrezselyemzöld, oregánó, rozmaring, kakukkfű)
  • 75 dkg marhalábszár kis kockákra vágva
  • só, frissen őrölt bors
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 5 dl marhahúsleves

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzátesszük a fokhagymát, hagymát, répát, zellert, paradicsomot és a zöldfűszereket. 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, végül barnára pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd pároljuk, amíg elpárolog. Ezután lefedjük a serpenyőt, és lassú tűzön pároljuk a húst. Időnként öntsünk hozzá a levesből. Gyakran meg kell keverni, nehogy leragadjon. Forrón tálaljuk.

 

Címkék: gasztro marha főétel gastro carla bardi marharagu

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr292401489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.