Tejes cipó - alaprecept

 2010.10.23. 21:20

Van egy isteni cipóreceptem, amelynek néhány változatát is kifejlesztettem már.

Lássuk az alapreceptet, így is kitűnő!

Hozzávalók (2 közepes méretű cipóhoz):

  • 600 g fehérliszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek olaj
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 cs szárított élesztő

Ha mázlid van, a fenti hozzávalókat csak bele kell tenned a kenyérsütő gépbe. Először a folyadékokat, majd a cukrot, sót, végül a lisztet és az élesztőt. Dagasztó programon (1,5 h) elkészítjük a tésztát. Ha nincs kenyérsütő géped, akkor kézi/gépi dagasztás után meg kell keleszteni a tésztát.

Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk, és néhány laza mozdulattal átgyúrjuk a tésztát, és tetszés szerint kerekre vagy hosszúkásra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és bevagdossuk a tetejét. A legvégén szitálunk rá egy vékony réteg lisztet. Előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni. 2-3 napig teljesen friss marad!

Hamarosan közzéteszem néhány kipróbált változatát is.

Címkék: gasztro gép kenyér gastro kenyérsütő cipó

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr752393995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.