Isteni, különleges olasz előétel Carla Bardi könyvéből.

Hozzávalók:

  • 350 g friss csirkemáj
  • 4 szardella
  • 1 ek kapribogyó
  • 45 g vaj
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 2 ek száraz fehérbor
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 ek húsleves vagy víz
  • 1 bagett szeletelve és pirítva

Elkészítés:

Tiszítsuk meg a májat, és daraboljuk fel a szardellával és kapribogyóval együtt. Olvasszuk fel 2 ek vajat egy serpenyőben, majd pároljuk meg benne a hagymát (3-4 perc), majd adjuk hozzá a májat, és süssük még öt percig. A bort hozzáöntve további 15 percig főzzük. Ha a víz elpárologna, pótoljuk húslevessel, vagy ha az nincs (házi!), akkor vízzel. Ha egy kicsit kihűlt, mixerben pépesítsük. Ezután az olívaolajat melegítsük serpenyőben, adjuk hozzá a szardellát és a kapribogyót, majd a májkrémet. Adjuk hozzá a maradék vajat is, és kevergessük 3-4 percig.

Pirított, szeletelt bagetten frissen tálaljuk.

(Én egy serpenyőben csináltam meg az egészet, ha nagyon sietsz, szerintem Te is így tegyél, talán nem sokat veszít így sem az értékéből...)

Címkék: olasz csirkemáj előétel bagett carla toszkán bardi crostini

A bejegyzés trackback címe:

http://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr703384633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.