Vargabéles

 2011.08.20. 08:52

Kitűnő fogás egy pénteki gulyás vagy halászlé után.

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 5 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és egy kevés citromlé
  • pici só
  • 250 g cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 6 réteslap
  • aki szereti, mazsola
  • egy kevés olaj

Elkészítés:

Kifőzzük a cérnametéltet "al dente", azaz nem túl puhára, és még forrón beletesszük a vajat, összekeverjük. A túrót összekeverjük a cukorral, tojássárgájával, tejföllel, pici sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal- és lével és a mazsolával. Ezután óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cérnametéltet, majd legvégén a felvert tojásfehérjét.

Egy kisebb (kb. 30x20 cm), magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a rétegenként megolajozott réteslapok felét (azaz 3 lapot). Ha nem akkora, mint a tepsink, vágjuk méretre, vagy hajtsuk össze! Erre jöhet a túrós massza, majd a másik 3 réteslap szintén megolajozva rétegenként. A tetejét olajjal és tojással vagy telföllel kenjük be. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 45 perc alatt. Ne használjunk légkeveréses üzemmódot, mert akkor túl hamar sül meg a tetején a réteslap.

Málnaszörppel megbolondítva is kitűnő!

Jó étvágyat!

Címkék: gasztro péntek túrós gastro desszert vargabéles

A bejegyzés trackback címe:

http://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr753166300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.