Carla Bardi receptje alapján készült legutóbbi keményítőnapom tiszteletére. :o)

Hozzávalók (4):

  • 90 g vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 500 g friss paradicsom
  • 400 g rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dl húsleves
  • friss bazsalikom
  • parmezán
  • só és bors

Elkészítés:

Egy közepes serpenyőben melegítsük fel a vajat. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk, amíg megpuhul (3-4 perc). Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, és pároljuk, amíg sűrű szószt nem kapunk (15 perc).

Tegyük bele a rizst, és pirítsuk 2 percig. Vegyük vissza a lángot közepesre, és öntsük bele a bort és a húslevest apránként. Lassan főttük, és kevergessük, amíg a rizs meg nem puhul. A végén tegyük bele a parmezánt, sózzuk és borsozzuk. 1 percig hagyjuk állni, díszítsük bazsalikommal, és forrón tálaljuk.

Kitűnő köret mediterrán fűszerezésű húsokhoz, de a 90 napos diéta alatt önálló fogásként is megállja a helyét.

Címkék: olasz gasztro köret paradicsom rizottó bazsalikom rizs gastro keményítőnap carla bardi

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr112607721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása