Évek óta nem használunk "zacskós" spagetti-szószokat. Mindig friss alapanyagokból készítjük ezeket az ételeket is, lehetőleg friss zöldfűszerekkel. Így a legfinomabb, és alig tart tovább, mint zacskós mostohatestvérük elkészítése.

A csirkés spagetti az "alapértelmezett" paradicsomos-olívás spagettink továbbfejlesztett változata.

Hozzávalók (4):

  • 1 csirkemell
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 ek paradicsompüré
  • olívaolaj
  • só, kevés cukor
  • kakukkfű, bazsalikom
  • fél marék karikára vágott olívabogyó
  • 500 spagetti
  • parmezán

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzátesszük a szintén apró kockára vágott csirkemellet, majd a felszeletelt fokhagymát, kockára vágott friss paradicsomot, paradicsompürét, fokhagymát és a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk. Én egy kevés cukorral szeretem, de ez ízlés dolga. Legutoljára kerül bele az olívabogyó. Fedő alatt puhára pároljuk.

Spagettivel és parmezánnal tálaljuk.

Címkék: csirke olasz spagetti tészta csirkés spaghetti pollo

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr292423109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása