Brokkoli krémleves 1-2.

 2010.10.28. 12:09

Egy ideje imádjuk a krémleveseket. Köztük a brokkolit is. Kétféleképp is el lehet készíteni ezt a forrón gőzölgő selymes csodát, ami tél idején nagyon jól jön majd...

Hozzávalók (4):

  • egy közepes brokkoli
  • egy közepes fej krumpli
  • 1l húsleves alap (csakis házi)
  • só, bors
  • 1 dl tejszín (1) vagy 4 ek tejföl (2)
  • 2 ek liszt (2)

Brokkoli krémleves 1:

A brokkolit virágaira szedjük, és a felkockázott krumplival együtt puhára főzzük a házi húsleves alapban. Sózzuk, borsozzuk. Ez a típusa erőteljesebb ízű, sűrűbb krémleves, mert a lé egyharmadát leöntjük. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáöntjük a tejszínt, és kelyhes turmixgépben pépesítjük. Máris kész!

Brokkoli krémleves 2:

A második változata enyhébb ízű, selymes krémleves. A fentiek szerint megfőzzük a levest, de nem öntjük le a levét. Így egy viszonylag híg krémlevest kapunk, amit visszaöntünk a fazékba, és tejfölös habarással egy kicsit besűrítünk.

Mindkettő isteni, ízlés dolga, hogy melyiket választjuk.

Krutonnal vagy reszelt sajttal és pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha szeretjük, cipóban is felszolgálhatjuk, mint a legtöbb krémlevest általában...

 

Címkék: leves könnyű gyors brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr762405128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása